26. lokakuuta 2012

Tuli talvi, halla

Moikkasta lukijat!
Tänne tuli talvi kertarysäyksellä! Kun tänä aamuna heräsin, maa oli aivan valkoinen. Lunta joka puolella! Montako senttiä lie tullut yön aikana? Minä en sitä tiedä, mutta sen tiedän, että nyt on lunta. Ihan rehellistä lunta.
Annetaan puikkojen heilua!

23. lokakuuta 2012

Tää on sekopäistä

Moikkasta lukijat!
Kaikki, jotka mut oikeesti tuntee, taatusti tietää mun olevan ihan pöhkönä kissoihin. Ikävä kyllä elävien kissojen hankinta on ehdottomasti out of question. Värttinän ja villan hankinta sen sijaan ei ole sitä. Kyllä minulla joskus jossakin värttinä oli, mutta voi myrkkyjen kevät kun muistais vaan missä! GRRRRRRRRRRRRAUH! En ala! Tahtoo kehrätä! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! Villaa olisi, tai Novitan Hahtuvaistahan tuo oikeasti on, mutta kyllä se rukin torven läpi menee ihan nätisti, eikä Emilia (rukkini) sitä pahemmin sylje pois, niin että kai sitä sitten voi kehrätä. Pitää vaan muistaa repiä se tarpeeksi ohueksi, kun kehrää rukilla. Värttinällä kai menisi vähän paksumpikin sujuvasti, mutta kun se värttinä on kateissa. GRRRRRRRRR! Se oli sellainen alapainoinen värttinä, hyvin helppotekoinen ja -käyttöinen. Selvisin sen kanssa mainiosti, kun kehräsin ihan oikeaa hahtuvaa. Hahtuvainen ei varmaan ihan vastaa oikeaa hahtuvaa, sellaista, jota myydään isoilla kiekoilla. Surkeaa, kun piti sen Ylivieskan kehräämönkin lopettaa. GRRRRRAUH! Epäreilua! Harvinaisen epäreilua! TAHTOO HAHTUVAA, EDES YHDEN KIEKON!!! Tai käy kaksikin. Mutta edes yhden kun saisi, niin näkisi, onko vanha taito vielä tallessa. Rukin suhteen tuntuu olevan ja rukkikin oli yhteistyöhaluinen silloin kesällä, kun viimeksi kehräsin. Nyt alkaa tulla jo liian kylmä keli sille, että istuisin tuolla terassilla kehräämässä. Mieluummin kehräisin sisällä, mutta kun tuo rukki ei mahdu muualle kuin terassille, joten pysyköön Emilia siellä, ja minä sitten kehrään talvella värttinällä ja kertaan Emilialla, jahka saan tarpeeksi lankaa, niin että on mitä kerrata.
Annetaan puikkojen heilua!

21. lokakuuta 2012

Tunnustusko kenties?

Nyt se taisi onnistua tuon tunnustuksen lisääminen. Melkoinen tappelu se olikin! Mutta kyllä se nyt taitaa olla siinä. Kiitos vain Tanjalle!

14. lokakuuta 2012

Niin voi sittenkin tehdä!

Moikkasta lukijat!
Minä heittäydyin yksi päivä nostalgiseksi ja ajattelin, että voisipa taas kerätä käpyjä, niin kuin tein pienenä. Lapsena kaadoin kävyt vaan sellaiseen kivikon koloon, niin että kolo oli täynnä käpyjä. Nyt minulla olisi käyttöäkin niille. Nimittäin kasvivärjäyksessä. Mutta kuka sitä talvella tai syksyllä värjää lankaa? Ei yhtikäs kukaan. Mietin vain, että voisihan sitä kerätä materiaalia ja varastoida sen jonnekin, ja käyttää myöhemmin. Yhdeltä sivulta nimittäin näin, että henkilö oli käyttänyt kuusen käpyjä ja sasanut ruskeaa. Tulisikohan männynkin kävyistä ruskeaa?
Annetaan puikkojen heilua!

12. lokakuuta 2012

On jo rauhallisempaa terveyden saralla

Moikkasta lukijat!
Terveyden saralla menee jo paremmin. Ruusutkin ovat kaikki löytäneet kotiin. Se on hyvä se. Kiitos vain hänelle, joka tietää, mitä ajan takaa. Haluaisin tehdä kaksi erilaista versiota samasta kaulahuivista, mutta kun se toinen lanka on tarkoitettu kanavatöihin ja kukkien tekemiseen siinä, niin harmittaa sitten, että tuli tuhlatuksi sekin lanka kaulaliinaan, kun sillä olisi voinut stitchata monta kukkaa. No, katsotaan nyt senkin kanavatyön kohtaloa sitten. Mutta mieli siis tekisi tehdä se kaulaliina, kun muunkaanlaista versiota ei taida pystyä tekemään. Se punaisempi, tai violetimpi, tulee naiselle, ja turkoosimpi miehelle. Niin minä sen ajattelin.
Annetaan puikkojen heilua!

10. lokakuuta 2012

Huh, tilanne pelastettu

Moikkasta lukijat!
Ei, SNY ei lähettänyt uutta kerroslaskinta. Löysin omista kätköistäni toisen, isomman laskimen, joka sopii 5½ mm paksujen pyöröjen kanssa. Pienempi laskin on ohuemmille, metallisille pyöröille. Toivon mukaan ne ovat neljämilliset. Minua vähän pelottaa Porkkanapeiton kohtalo, mutta en ala stressata. Jos ne eivät sovi, niistä voi tehdä vaikka tyynyn. Minun pitää vaan tehdä lisää palasia, niin luotettava ystäväni voi pistää sen kasaan.
Annetaan puikkojen heilua!

8. lokakuuta 2012

On tämä surkeaa

Moikkasta lukijat!
Juuri kun aioin testata uudenkarheita bambupuikkojani annettuani niille "tulikasteen" eli kuumavesikäsittelyn, katosi toinen kerroslaskijoistani. Surkeus! Toinen on sentään vielä tallella, mutta kun molemmat olisivat tarpeen! Porkkanapeiton teko ilman kerroslaskinta on sula mahdottomuus, ja valitsemani kassin ohjekaan ei oikein suju, jos kerroslaskinta ei ole. Surkeaa!
Annetaan puikkojen heilua!

7. lokakuuta 2012

Lääkkeitä haettu

Moikkasta lukijat!
Nyt on haettu lisää lääkkeitä. Bricanyl auttaa todellakin. Kohtaukset ovat edelleen ankaria, mutta niiden välinen aika on pidentynyt. Se on hyvä merkki. Ehkä minä vielä paranen tästä. Toivoa sopii ainakin. Kiitos hirmuisesti tsempeistä! Kyllä tästä vielä noustaan. Ja todella, toivon että tämä rauhoittuu ennen kuin tulee tulipalopakkaset. Sitten se on taas yhtä takkuamista tuon hengityksen kanssa.
Annetaan puikkojen heilua!

4. lokakuuta 2012

Hieno paketti

Moikkasta lukijat! Kiitos SNYlle vielä. Nyt ajatukset ovat kuin tervaa, kun paha kohtaus on yrittänyt päälle jo viikon. Olen aina lyönyt sen takaisin. Toivottavasti saan lääkkeitä lisää pian, että tuo elimistö rauhoittuisi. Tällaista tämä astmaatikon elämä joskus on. Takkua takun perään, eikä toivoakaan siitä, että tilanne joskus helpottaisi. Paketti kyllä piristi.

Annetaan puikkojen heilua!